ללא מחיצות, עם ריצוף אחיד שעובר בין כל חלקי הבית כחוט השני. פוסט שמוקדש כולו ללופטים
מי שחי כאן בשנות ה-90 וודאי זוכר את הטרנד החם של הלופטים התעשייתיים בחלקים הפחות נחשקים של תל אביב, באזור פלורנטין והתחנה המרכזית. מבנים תעשייתיים בעלי חלל אחד גדול שיצרו מרחב פעולה לאמנים, מעצבים ויוצרים נוספים, כזה שאפשר יצירה ומגורים גם יחד. המגמה הזאת שהחלה עוד לפני כן במטרופולין האמריקאי, כבשה את השוק המקומי, והמילה לופט הפכה עד מהרה לשם נרדף לנכס נדלנ"י נחשק.
מה כל כך מיוחד בלופטים? בעיקר העובדה שמדובר במעטפת ללא מחיצות פנים, או לכל היותר מחיצה שמאפשרת תכנון של חדר רחצה ושירותים. החלונות לרוב מזכירים מפעלים ובתי מלאכה ישנים, ופעמים רבות מבקשים הרוכשים לשמור את המראה האותנטי גם אם מחדשים אותו.
ריצוף הלופט הוא אחד האלמנטים המרכזיים שמשמרים ומדגישים את העובדה שמדובר בשטח אחד רחב. לצד האפשרות לתחום את חללי הלופט באמצעות אריחים שונים, קיימת מגמה שמטיפה דווקא לכיוון ההפוך- ריצוף אחיד לכל הלופט. באופן הזה מתקבל מראה של חלל גדול ורחב מכפי מידותיו האמיתיות, ומעבר לכך, מראה האריחים שמתקבל כשמיכה מעודנת שפרוסה מקצה לקצה, הוא מראה שובה לב, שמעצים את מראהו של האריח ושל המרחב המעוצב כולו.
ריצוף אחיד לכל החלל יוצר עוצמה של דוגמה וחומר וזה מאפשר ליצור מתיחת פנים מלאת שיק וסטייל לבית הפרטי. הריצוף האחיד הוא סוג של חוט מקשר בין כל חלקי הבית השונים, והוא אחראי על זרימה הרמונית ונעימה לעין.
את התכנון נטול המחיצות, שמאפיין את הלופט, לוקחים אדריכלים ולקוחות קצה רבים, כהשראה, גם אם לא לתכנון הבית כולו. יש למשל מי שמשפץ את חדר השינה ובמקום ליצור מחיצה בין אזור השינה ואזור הרחצה, הוא משאיר את השטח פתוח, ללא גבול מפריד, עם ריצוף וחיפוי שמעוררים עניין והופכים להיות נקודת כח בלתי רגילה.
הלופט מעורר השראה ופותח את הערוצים, רק מעצם מאפייני הבסיס שלו. הפתיחות והמרחב שמייצר תכנון הלופט, מרחיב את הלב ומגרה את החשיבה היצירתית. הפתיחות והיעדר המחיצות מעניקים תחושה של חופש ומרחב, שמשפיעים עלינו גם מבפנים
Komentarze